Ontwikkeling Maaspad

Het idee is ontstaan bij Nico Gerrits, tijdens het wandelen van het Pieterpad, waar hij in 2010 mee is begonnen (hij liep twee keer per jaar samen met vrienden een weekend), en begin 2014 voltooide hij deze prachtige route. Het fascineerde hem om zelf zo’n wandelpad te ontwikkelen, een nieuwe wandelroute, die net als het Pieterpad loopt door een groot gedeelte van een mooi stuk Nederland.

Omdat het wandelen langs water Nico altijd heeft geboeid, kwam hij al snel bij het idee om een wandelpad langs de Maas te ontwikkelen. Omdat de afstand van de bron van de Maas, midden in Frankrijk tot aan de monding in de Nederlandse Noordzee te lang is voor de gemiddelde wandelaar, beperkte hij zich tot het stroomgebied van de Maas in Nederland, dus van Eijsden in Limburg tot aan de Haringvlietdam bij Rockanje, daar waar het grootste gedeelte van het Maaswater de Noordzee instroomt.

Bij het verder ontwikkelen van de route kwam Nico uit op 20 etappes, waarbij het begin en het einde veelal in het centrum van een authentiek dorp of stad was, en waarbij de gemiddelde afstand steeds tussen de 19 en 25 km ligt.

  Bij het ontwikkelen van de overnachtingsadressen werd buurvrouw Ellen Gerrits-Brienen, (geen familie) gevraagd hier mee te helpen. Ellen heeft als eigenaar van een Groepsaccommodatie in Beugen, ervaring in het organiseren van het verblijf van personen, maar heeft ook ervaring vanuit haar netwerk met overheidsorganisaties op het gebied van recreatie. Samen trekken zij op voor het verder ontwikkelen van dit nieuwe lange afstandswandelpad.

  Overigens is Nico ondertussen samen met zijn vrienden bezig om opnieuw het Maaspad te lopen. Hij vindt het overigens prachtig om opnieuw het Maasavontuur te beleven!

  Wandelen over het nieuwe Maaspad

  Een wandeltocht langs de maas van Eijsden, bij Maastricht, naar de Noordzee. Het Maaspad is 417 kilometer lang en beslaat 20 etappes door 105 dorpen en 32 gemeenten in Limburg, Brabant, Zuid-Holland en zelfs een klein stukje door België en Duitsland.

  683

  Actieve Deelnemers