Opening Maaspad succesestafettewandeling van start

Onder mooie zonnige weersomstandigheden is gisteren 4 mei onder grote publieke belangstelling in Eijsden de opening gehouden van onze nieuwe wandelroute.

Er waren 5 gemeenten aanwezig waar de wandelroute doorheen loopt.

Tijdens de opening werd door Nico Gerrits het wandelboekje Maaspad gepresenteerd, en onthulde wethouder Gerry Jacobs van de Gemeente Eijsden-Margraten, samen met de andere aanwezige wethouders, het startsymbool, een natuursteen in de straat voor het cafe de Greune Mert, met daarop ” Maaspad 415 km. van Eijsden aan de Maas naar Rockanje aan de Zee”.

Nadat er vanwege de Nationale Dodenherdenking aandacht werd gegeven aan de slachtoffiers van de Tweede Wereldoorlog op en in de omgeving van de Maas, werd door wethouder Erik Ronnes, wethouder van de Gemeente Boxmeer het startsein gegeven voor de estafettewandeling over de gehele route van 415km. Deze duurt 20 dagen. Op 23 mei a.s. is de laatste etappe naar Rockanje aan de Noordzee. Daar zal dan, aan de boulevard van het strand bij strandpaviljoen Havana Beach Club een natuursteen worden onthuld van het finishsymbool.

Alle deelnemers aan de estafette veel succes!

Van het verloop van de estafette zullen we uitgebreid berichten via deze site, maar ook via Facebook en Twitter.